Weekendje Lemelerberg – Nederland

In Mei een weekendje op bezoek bij mijn broer en zijn vrouw op hun vakantie adres in de buurt van Lemelerberg. Idee om daar lekker een beetje te relaxen en wat te wandelen in de omgeving daar als ook later op de dag de Formula 1 te volgen. Op vrijdagmiddag de auto ingestapt om richting het oosten te gaan. Net voor het avondeten aangekomen om nog mee te kunnen eten en in de avond voor de TV gehangen om de F1 practice en Formula 1 Cafe te kijken.

Groen mos bos – Lemelerberg

Dag 1, Op zaterdag in de auto gestapt om een wandeling te maken rond de Lemelerberg. Bij het Theehuis “De Lemelerberg” de auto geparkeerd om vanuit daar de Oranje wandelroute van 3,8km te starten. We hebben de route linksom gelopen, na een paar honderd meter begon het helaas al te regenen. Maar gelukkig was het van korte duur en begon het al snel beetje open te trekken. Het was een zee gevarieerde route. Na iets van een kilometer kwamen we bij een prachtig stukje bos met een zeer groene mos bodem. Was erg mooi om te zien en het zonnetje begon mooi door te komen.

Na een 2,5km lopen kwamen we bij de “Dikke steen” een random steen in het bos. Was wel een mooie stukje om te zien en rondom de steen was de aarde grotendeels weggespoeld. Onze weg weer vervolgd om op een uitkijkpunt te recht te komen welke niet super hoog was maar wel mooi plekje voor nog wat foto’s. Na 3,5km waren we weer bijna bij het begin en toen kwamen we langs “De Leeuw” ook wel bekend als monument Park 1813. Hier nog wat foto’s gemaakt en daarna weer de auto in gestapt richting het huisje.

In de avond stond er een Online Live Stream Concert van Direct en Residentie Orkest Den Haag op de planning, maar eerst was het tijd om de Kwalificatie van de Formula 1 te kijken in Portugal op het circuit van Portimao. Nog wat lekkers gegeten door eten te laten bezorgen van Tante Stoof en de avond een succes.

Besthmener ven

Dag 2, Op zondag was het iets beter weer en zijn we een andere wandeling gaan doen. Met de auto naar parkeerplaats de Steile Oever gereden om te wandelen bij de Besthmenerberg. Een eigen rondje gekozen om te gaan lopen en als eerst door het bos richting de uitkijktoren gelopen. In de uitkijktoren naar boven geweest om van het uitzicht te genieten.

In de buurt van de uitkijktoren is ook het Bostheater Ommen te vinden, hier ook nog even gekeken en wat foto’s gemaakt maar er was nu niets gaande in het theater. Na een kilometer of drie door het bos wandelen komen we het eerste ven tegen. Daar nog wat foto’s gemaakt, ietsje verder kom je een 2de iets groter ven tegen, wat er ook mooi uitzag rond deze tijd. Na een wandeling van 5,2km waren we weer terug bij de auto.

Er waren heerlijke snacks geregeld en was het tijd om de race van de Formula 1 te kijken. Was een spannende Race waar Hamilton als Winnaar naar voren kwam. Na de F1 nog de nabeschouwing gekeken nog wat andere snacks gegeten en toen was het alweer tijd om richting het westen te gaan terug naar huis. Heerlijk geslaagd kort weekendje weg om lekker een beetje bij te komen, voor herhaling vatbaar.