Weekendje Parijs – Frankrijk

Voor de verjaardag van mijn moeder een weekendje weg geregeld samen met mijn broer om met de hele familie een weekendje in Parijs rond te lopen. Op vrijdagmiddag naar Rotterdam Centraal om daar de Thalys te pakken richting Parijs. In Montmartre een hotel geregeld voor alle nachten en vandaar uit zullen we Parijs het weekend gaan verkennen. Dag 1, de vrijdag bij aankomst niet zoveel meer gedaan en alleen nog even in het restaurant van het hotel nog even een drankje gedaan.

Pont Alexandre III in Parijs

Dag 2, Op zaterdag was het tijd om het centrum van Parijs te gaan verkennen, na het ontbijt de Metro gepakt richting het centrum. Het was in de ochtend nog wat regenachtig dus eerst gekozen om het Louvre te bezoeken. Vanuit Metro station Invalides langs de Seine richting het Louvre gelopen. We hadden online al kaarten geregeld dus konden vervolgens makkelijk via 1 van de zij ingangen naar binnen zonder lange wachtrij.

We begonnen in de Richelieu vleugel en zijn toen linksom door het Louvre gelopen om alles te bekijken. Na bijna het hele Louvre gehad te hebben wilde we toch nog even de Mona Lisa zien ondanks dat er een rij was om de Mona Lisa te kunnen zien. Het was weer heerlijk over de hoofden heen kijken om een glimps te hebben op de Mona Lisa. Na de Mona Lisa gezien te hebben nog een paar laatste dingen bekeken en toen het Louvre verlaten om nog even wat te bekijken en te eten in het winkelcentrum onder het Louvre.

Palais du Luxembourg in Parijs

Na een snelle lunch in het winkelcentrum bij het Louvre gaan we op pad naar de volgende bestemming van de dag. Er zijn kaartjes geregeld om te kijken boven op Montparnasse Tower Observation Deck om een view te hebben over Parijs. Besloten om te wandelen naar de volgende bestemming en eerste wat we tijdens de wandeling tegen kwamen was het park bij Palais du Luxembourg, daar hebben we bij de fontein nog even op de stoeltjes gezeten om beetje van de zon te genieten.

Na een half uurtje weer verder richting de bestemming en onderweg nog wat mooie fotomomentjes om vervolgens aan te komen bij de Montparnasse Tower. Daar in de lift helemaal naar boven om van boven foto’s te maken van Parijs. Was erg mooi om te zien je kon aan alle kanten uitkijken over Parijs met uitzicht op vele bekende bezienswaardigheden. Inmiddels was het tijd geworden om onderweg te gaan richting een lokaal restaurantje wat we gereserveerd hadden om lekker te dineren. Na het heerlijke diner terug richting het hotel, daar aangekomen zijn we nog even in de buurt van het hotel op verkenning gegaan. We hadden gezien dat de Moulin Rouge in de buurt was en wilde deze nog wel even op de foto vastleggen met weinig licht. Deze eerste volle dag was al een lekker druk dagje met vele dingen die we gedaan en gezien hebben. Het was inmiddels tijd om het bed in te duiken om de volgende dag weer beetje bijtijds er op uit te kunnen.

Galerie du Jardin bij Palais Royal

Dag 3, op tijd als eerst weer van een lekker ontbijt genieten in het hotel om daarna de Metro te pakken richting Station Pyramides om Jardin du Palais Royal te bekijken. Op een terrasje daar in de tuin nog een cappuccino genomen om daarna weer op stap te gaan richting de Arc de Triomphe. Via het park “Jardin des Tuileries” wat voor het Louvre ligt richting de Champs-Elysées. Op de Champs-Elysées nog een aantal mooie foto’s gemaakt om vervolgens bij de tunneltjes gekomen om in het midden van het plein te komen waar de Arc de Triomphe staat. Bij de Arc ook nog diverse foto’s gemaakt en daarna rond aan de buitenkant nog wat meer foto’s gemaakt.

Na een kleine pauze op een bankje bij de Arc de Triomphe weer verder gegaan en nu richting de Eiffeltoren. Via de brug “Pont de Bir-Hakeim” de Seine overgestoken om aan de goede kant van het water te komen om de Eiffeltoren te bekijken. We hadden deze keer verder geen plannen om de Eiffeltoren van binnen te bekijken dus hebben het gehouden bij het bekijken van de omgeving. In vergelijking met 2010 waar je nog overal makkelijk kon komen was het nu erg beveiligd en moest je overal eerst beveiligingspoortjes door.

Na een tijdje rond de Eiffeltoren alles bekeken en gefotografeerd te hebben nog even op een bankje gaan zitten in de Jardins du Trocadéro. We hadden nog wat tijd over tot aan onze reservering van een restaurantje in de buurt. Nog even verder omhoog gelopen naar het uitzichtpunt op de Eiffeltoren. Om vervolgens nog even een terrasje te pakken. Was wel gelijk te zien dat je in het druk bezochte toeristisch gebied was want prijzen waren behoorlijk fors. Na het terrasje was het tijd om het restaurant op te zoeken. Na een heerlijk diner begon het langzaam donker te worden. We ware nog steeds in de buurt van de Eiffeltoren dus daar weer heen gelopen om de toren in het donker te zien met alle verlichting aan. We waren net iets te vroeg voor het hele uur maar hadden alle tijd om nog even een kwartiertje te wachten op de sprankelende lichtjes. In 2010 al eens vanaf een boot tochtje gezien maar op het uitzichtpunt recht tegenover de Eiffeltoren was ook mooi om te zien. Na de lichtjes was het weer laat genoeg om met de metro terug naar het hotel te gaan.

Beneden aan de trappen van de Sacré-Cœur Basilica

Dag 4, op een maandag is de laatste dag die we in Parijs hebben, we hadden nog een paar dingen in de buurt van het hotel wat we nog wilde bekijken. Dat kon nog prima om in de middag weer de Thalys te pakken richting Nederland.

Langs de begraafplaats van Montmartre eerst een stukje naar het noorden gelopen om vervolgens naar het oosten te gaan. Hier kwamen was als eerste in de bekende straatjes rond de Sacré-Cœur. Hier zaten al diverse mensen klaar voor een caricature tekenen van je zelf, maar dat hebben we overgeslagen.

Toen richting de Sacré-Cœur en het was mogelijk om binnen te kijken maar je moest wel door de beveiliging heen die je tas etc nakeken om naar binnen te mogen. Dit gedaan en nog wat binnen gekeken, helaas geen tijd om naar boven te gaan maar was wel indrukwekkend om eens van binnen te zien. Na het binnen kijken zijn we de trappen voor de Sacré-Cœur af gegaan. Liepen helaas heel veel van die irritante gasten die je ff snel een armbandje om willen doen zonder te vragen. Maar gelukkig kwamen ze niet naar ons toe, maar genoeg mensen die wel werden lastig gevallen. Eenmaal beneden was dat het einde van het weekendje weg. Het was vandaag 10 minuutjes lopen om bij het hotel de koffers te pakken om vervolgens met de metro naar het trein station te gaan om de Thalys te pakken. Was gezellig zo met de familie en veel mooie dingen gezien in Parijs.