Weekendje Liefrange – Luxemburg

Na een weekendje Eiffel een aantal jaar geleden hadden we met mijn broer en vader weer het idee om een weekend weg te gaan. Deze keer uitgekozen om richting Luxemburg te gaan en daar de omgeving te verkennen in de buurt van Liefrange. Op de camping van Liefrange een Stacaravans geboekt om met zijn drie te overnachten. Dag 1, op vrijdagmiddag vertrokken richting Luxemburg om in de avond in Luxemburg aan de komen op de camping.

Graanvelden bij de camping

Na het inchecken en alle spullen in de stacaravan gezet te hebben zijn we nog even op stap gegaan en de omgeving van de camping te verkennen. De zon begon al langzaam onder te gaan. Bij de ingang van de camping waren mooie graanvelden te vinden met daarachter de ondergaande zon. Vervolgens zijn we nog even richting het water gelopen “Lac de la Haute-Sûre” om daar nog wat foto’s te maken met de ondergaande zon. Dat was een erg mooi stukje met hier en daar nog wat mooi foto momentjes. Daarna was het tijd om weer terug te gaan om ons bed in te duiken om de volgende dag bijtijds op te staan en Luxemburg te verkennen.

Dag 2, rustig opgestart op deze zaterdag, eerst even langs de supermarkt gereden om het ontbijt en wat drinken te halen voor de komende dagen. Weer terug op de camping ons ontbijt klaar gemaakt en opgegeten en na het ontbijt de auto ingestapt om richting Vianden te gaan, dit was een klein uurtje rijden. Eenmaal in Vianden een parkeerplaats opgezocht langs de “Our” en als eerste richting de Dam van Vianden gelopen voor wat foto’s daar. Het water stond behoorlijk hoog dit weekend en was behoorlijk heftig door ook de Dam welke deels open stond. Het was al weer snel tijd voor wat lunch wat we bij een tentje hebben gegeten in de buurt van de Ourbrücke.

Ridders in Vianden Castle

Na de lunch zijn we richting Vianden Castle gelopen. Het was even een klein beetje zoeken waar je precies heen moest voor de ingang maar toch gevonden. Bij de ingang bleek dat je entree moest betalen, wat we gedaan hebben om het Kasteel van binnen te kunnen bekijken. De wandelroute door het kasteel gestart en was wel leuk om te zien dat hier en daar acteurs waren welke in kleding van toen der tijd nadeden wat ze vroeger deden in het kasteel. Op meerdere plekken in het kasteel kon je deze mensen vinden. Na het kasteel van binnen helemaal gezien te hebben zijn we weer weg gegaan en zijn we nog even rond het kasteel gelopen op een afstandje om op het uitzichtpunt het kasteel nog even te bekijken. Het laatste wat we wilde zien deze dag was de Müllerthal Waterval.

We zijn weer naar de auto toegelopen en moesten een klein half uurtje rijden om in Müllerthal aan te komen. Daar aangekomen was het een korte wandeling richting de waterval. Helaas was een grootdeel van de wandelroute door het bos afgesloten en hebben we de route langs de autoweg moeten lopen. Het was geen super grote waterval maar was wel groter als de watervallen welke we paar jaar geleden in de Eiffel gezien hadden. Was een mooi stukje ook met de brug boven de waterval, maar was wel jammer dat ook die brug was afgesloten.

Op de terugweg van de waterval weer naar de camping kwamen we nog langs Bourscheid. Hier zagen we weer een kasteel het Bourscheid Castle wat we ook nog wilde bekijken. De auto geparkeerd en kaartjes gehaald om ook dit kasteel nog even te verkennen. Dit kasteel was in een hele andere staat als het kasteel in Vianden. Het was ook wel weer mooi om te zien en hier en daar nog mooie uitzicht punten in de torens van het kasteel. Het begon al langzaam tijd te worden voor het avond eten en op de terug weg kwamen we langs Esch-sur-Sûre waar we een restaurant opgezocht hebben om te dineren. Een leuke tentje gevonden waar je op het dag van het gebouw een mooi terras had. Na het eten begon het al weer snel donker te worden en hebben we besloten om weer terug naar de camping te gaan. Deze dag genoeg gedaan.

Bootjes aan de oever van de Sûre

Dag 3, is alweer de laatste dag in Luxemburg. De dag begonnen om vanuit de camping een stuk te lopen langs Lac de la Haute-Sûre richting het westen. Maar helaas was de weg al snel afgesloten ter hoogte van de dam waardoor we niet verder konden lopen. Wel nog even rond gekeken daar en wat foto’s gemaakt. Daarna de auto ingestapt om richting Baschleiden te gaan om vanuit daar een wandeling te maken richting de Sûre. Na een aantal kilometer te lopen kwamen we bij de Tempelskamp uitzichtpunt hier de drone gepakt om wat mooie beelden te maken van het water. Vervolgens nog verder gelopen richting het oosten met nog wat mooie plekken met uitzicht over het water. Eenmaal laag bij het water nog wat foto’s gemaakt en daarna weer terug gelopen richting het westen. Hier gekozen om de route wat lager te lopen om weer terug bij de auto te komen. Het was uiteindelijk een lekkere wandeling van bijna 8km.

Koeien in de wei bij Baschleiden

Het laatste wat we wilde bezoeken was Bavigne, hier de auto geparkeerd en weer aan de wandel om de omgeving te verkennen en foto’s te maken. Uiteindelijk richting het zuiden langs het water gelopen en toen kwamen we aan de andere kant uit waar we in de ochtend niet meer verder konden. Hier in de buurt nog wat foto’s gemaakt en toen weer terug richting de auto. Na deze laatste wandeling was het tijd om weer naar Nederland te rijden en het weekend af te sluiten. Was weer een mooi weekend en het weer was het hele weekend weer perfect.