Weekendje Eiffel – Duitsland

Het was weer eens tijd voor een weekend weg en dit keer samen met mijn broer en vader. Op een vrijdagmiddag vertrokken richting Duitsland voor een weekend in de Eiffel. Het perfecte weekend uitgezocht qua weer, al ging het wel behoorlijk warm worden. Dag 1, zijn we begonnen met een rit naar Heimbach in het noorde van de Eiffel, een kleine dorpje aan de Rur. Na aankomst was het rond lunchtijd dus eerst tijd voor een korte lunch bij een eettentje daar.

Graanvelden in Ellscheid

Na de lunch naar een kasteel gelopen in de buurt, het kasteel heet Burg Hengebach. Hier kon je gratis naar binnen om eens binnen rond te kijken hoe het daar allemaal uitziet. Daarbij ook de toren in gelopen op boven het uitzicht te bekijken. Daarna zijn we nog door wat straatjes gelopen in Heimbach om vervolgens met de auto naar de volgende stop te rijden. Tijdens de rit naar volgende bestemming nog even langs te weg gestopt voor wat foto’s van grasbalen op een weiland. Daarna weer verder gegaan richting de dam van de Obersee om daar nog even rond te lopen en wat foto’s te maken. Na de Obersee richting ons appartement gegaan in Ellscheid om in te checken en onze spullen te droppen.

Na inchecken en het bekijken van het appartement in de buurt een restaurantje opgezocht om te eten. Het restaurant was dicht genoeg in de buurt om lekker naar toe te lopen en nog een beetje de omgeving van Ellscheid te verkennen. Na het avondeten weer terug naar het appartement om de auto te pakken om nog even in de buurt wat foto’s te maken van de zonsondergang, we zijn met de auto naar het Pulvermaar gereden om daar nog wat rond te lopen en foto’s te maken. Daarna weer terug naar het appartement om op tijd naar bed te gaan zodat we de volgende dag weer vroeg uit kunnen.

Burg Eltz

Dag 2, na het ontbijt was het tijd om op stap te gaan en het eerste wat we wilde bezoeken was een waterval bij de Elfengrotte wat in de buurt was van het appartement. Was wel even leuk om te zien maar de waterval viel behoorlijk tegen en was nog geen meter hoog. Uiteindelijk in de buurt nog even een korte wandeling gemaakt richting een kleine middeleeuwse toren “Burg Entersburg”. Bij de toren nog even omhoog gegaan om het uitzicht te bekijken. Inmiddels weer terug bij de auto om verder te gaan om te omgeving te verkennen langs de Moezel. Eerst afgezakt richting Bremm om daar even rond te kijken of we een mooie foto van de bocht in de Moezel kunnen maken. Helaas niet de juiste locatie kunnen vinden en daarna weer in de auto gestapt om richting Cochem te rijden.

In Cochem de auto geparkeerd om daar de buurt te verkennen. Begon al wat later te worden rond de lunch en was een erg warme dag aan het worden met 30+ graden. Een tentje gevonden om wat te lunchen. Na de lunch was het tijd om te weg te zoeken richting Burg Eltz. Vanuit Cochem was het ongeveer een half uurtje rijden richt de parkeerplaats van Burg Eltz. Het was redelijk rustig toen wij er waren en je kon kiezen om met een busje van de parkeerplaats naar het kasteel te rijden of je kon de wandelroute pakken. Wij zelf hebben gekozen om de wandeling te lopen, dit was ongeveer 1km lopen met wat mooie uitzichtpunten langs de route. Bij Burg Eltz nog aardig wat tijd rond gebracht om nog wat foto’s te maken, daarbij ook nog gekozen voor de rondleiding om het kasteel van binnen te zien. Na Burg Eltz was het weer tijd om terug te gaan naar het appartement, op de terug weg nog even langs de winkels om eten en spullen te halen voor de BBQ welke op de planning stond.

Grote rots in de Teufelsschlucht

Dag 3, is de laatste dag in de Eiffel en hadden we nog een mooie locatie gevonden waar we nog langs wilde. Eerst alle spullen ingepakt en de auto ingepakt om vervolgens te vertrekken richting de Teufelsschlucht wat vlak bij de Duitse/Luxemburgse grens ligt. Het was even zoeken waar we konden parkeren maar het was mogelijk om te auto te parkeren op de Dinosaurierpark parkeerplaats. Eenmaal uit de auto zijn we de wandelroute door de Teufelsschlucht gaan zoeken.

Het eerste stuk van de Teufelsschlucht was een prachtig stukje bos met veel rotsen en bomen. Na een stuk door het bos te hebben gelopen hadden we de wandelroute gevonden door de schlucht. Het was een prachtig stukje met veel mooie foto plekjes. Na de Schlucht hadden we ook nog gezien dat er een mooie stukje water met een waterval in de buurt was met een mooie wandelbrug. Dit is de Irreler Wasserfälle en daar zijn we nog even met de auto heen gereden. Ook hier weer was de waterval zelf niet erg bijzonder maar was wel een mooi stukje natuur waar we nog wat laatste foto’s gemaakt hebben. Na deze laatste plek hebben we de auto gepakt om richting huis te gaan. Nog even in Luxemburg goedkoop wezen tanken om vervolgens door België terug naar Nederland te rijden. Het was een heerlijk en gezellig weekendje weg! Op naar het volgende weekendje weg.